KLA-4
de juiste toets
copywriting op maat

Freelance copywriter Koen Lauwereyns zit aan het klavier van Schrijfbedrijf KLA-4. Als schrijver maar vaak ook als bedenker van webcontent, contentmanager, interviewer, journalist of ghostwriter.

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

Kla-4

Blog

Donderdag 31 mei 2012

Agnes trekt de Werelderfgoedlijst

glennelet201222.jpg

Ion de la Riva Guzmán de Frutos heeft veel aan zijn hoofd. In de aanloop van de Vierde sessie van de Algemene Vergadering der lidstaten voor de Conventie voor de Bescherming van het Cultureel Werelderfgoed kan de rapporteur bezig blijven. Nadat hij de broodjes had besteld, meende hij echter dat hij eindelijk alles op orde had voor de tweejaarlijkse meeting op het Unesco hoofdkwartier in Parijs. Net toen riep zijn secretaresse dat Agnes Van Crombrugge aan de telefoon hing. “Zeg dat ik een met uitsterven bedreigd vruchtbaarheidsritueel in de benedendelta van de Upa-Uparivier aan het beschermen ben”, riep Ion terug maar zo snel liet de Ronsese schepen van Fiertel zich blijkbaar niet afwimpelen. “Ze beweert dat ze de eerste vrouw op de lijst is”, zei de secretaresse, en de Frutos zag dat het brave mens een beetje wit werd rond haar neus. “De eerste vrouw op de Werelderfgoedlijst,”, herhaalde de rapporteur met ontzag, “geef mij onmiddellijk die hoorn!”

 

“John,” sprak Agnes, “als eerste vrouw op de CD&V-lijst heb ik geen tijd om rond de pot te draaien. Ons Klara staat op kalven en mijne Gerard kan mij alle minuten wegroepen om haar staart te komen vasthouden. Gelieve mij dus niet te onderbreken. Aangaande de kandidatuur van onze jaarlijkse Ommegank met de relieken van de Heilige Hermes voor uw lijst had ik graag nog een paar last minute aanpassingen aan het dossier doorgegeven. Hebt gij iets om te schrijven?”

 

De Frutos deed teken naar zijn secretaresse dat ze haar C4 mocht beginnen te typen en dat ze daarna naar huis kon gaan. “Ik heb hier een keer samengezeten met Yves Lenoir en deken T’Joen  en we zijn tot de conclusie gekomen dat onze aloude bedevaart na 1152 jaar toch wel een update kan gebruiken. Daarom willen we voortaan twee plaatselijke ronden inlassen. Ter hoogte van Ekkergem zullen de bellenman en de dragers het schrijn met de relieken bijgevolg door Broeke en de Glorieuxlaan naar de Wolvenstraat begeleiden. Halverwege Hogerlucht slaan we de Dammekesstraat in waar de bedevaarders op ons hof eerst drie keer rond de mesthoop dienen te stappen en vervolgens een verfrissing zullen kunnen gebruiken. Ik zal zorgen dat er verse melk is en genoeg ijskreem om op krachten te komen, want vandaar gaat het via de Ommegangstraat terug naar de Kruissens. Om het Vlaams karakter van de Fiertel te benadrukken, plan ik vervolgens in het ontspanningslokaal van het Vlaams Blok een korte persconferentie met mijn goede vriendin Joke Schauvliege. Vroeger deden wij geregeld samen van cultuur maar sinds zij Vlaams minister van Cultuur en Milieu geworden is en ik de eerste vrouw op de lijst, komt dat daar zo niet meer van. Joke zal aankondigen dat we vanaf volgend jaar ter hoogte van het Muziekbos met het schrijn al van beneden de Rijkswachtdreef zullen beginnen lopen, en wel tot aan Kapel Lorette…”

 

“Bosgeuzen…?” durfde de Frutos te suggereren. “Maar neen John, geen geuzen,” zei Agnes kribbig, “in welke eeuw leeft gij eigenlijk? Vergif! De afvalbaronnen mogen van Joke voortaan hun smurrie in het Muziekbos dumpen. Als schepen van Fiertel zou het bijgevolg onverantwoord zijn als ik de bedevaarders daar nog lang zou laten treuzelen. Trouwens, onderbreek mij niet, ik ben nog niet klaar. Nadat Joke haar zegen gegeven heeft, stappen we gedisciplineerd de Kruissens naar beneden en maken we nog een korte plaatselijke ronde langs de Oudestraat. In processietempo. In afwachting dat Joke daar ook een UPlace neerpoot, krijgen de commercanten en de politieke partijen voortaan de gelegenheid om daar hun tenten op te slaan en hun waren aan te prijzen. Het is niet meer van deze tijd dat we het cultureel hoogtepunt van het Ronsisch jaar geen commerciële dimensie kunnen geven. Bovendien kunnen we de politieke recuperatie van de Fiertel dan een beetje kanaliseren. Je hebt er geen gedacht van, John, hoe weinig respect de mensen tegenwoordig nog hebben voor zaken die het geloof en de tradities betreffen. Ik word daar geregeld niet goed van. Ze zouden daar bij de Unesco beter eens iets aan doen in plaats van hen met dyugudyugu bezig te houden. Hebt ge dat begrepen, John?”

 

“Voor dergelijke ingrijpende wijziging in het immaterieel erfgoed moet er minstens een breed maatschappelijk draagvlak zijn”, probeerde de Frutos nog te zeggen. Maar hij hoorde geen teken meer van leven, … of het moest van een kalf zijn. 

 

Stefaan


Hier vind je de cartoons van Glenn Elet die onder andere in Passe-Partout verschijnen.

 

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

 

Categorie: Ronse, Column, Passe-Partout, Laissez-Passer

Geef een reactie!


Stop het persen

Ik verdien mijn brood als schrijver/schrapper. Soms zijn mijn teksten bedoeld voor een beperkt publiek en dan heb jij er misschien geen zaken mee of wil ik je er niet mee lastigvallen. Het kan echter ook dat het precies de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen ze te lezen krijgen en dan publiceer ik ze meteen ook op deze blog.

Dit is echter ook de plek waar ik mijn eigen opdrachtgever kan zijn of waar een paar berichten uit de buitenwereld de kop boven water proberen te houden. Om daarna  onhoudbaar naar de bodem te zinken.

Blogcategorieën

Media, Placier, Ronse, seo, social media, Verhaal, Vlaamse Ardennen, Kunst, Interview, Column, copywriting, creativiteit, Wetenschap, Koffie en Croissant, Passe-Partout, Laissez-Passer, Mediaplanet, Universiteit Gent, Toerisme Vlaamse Ardennen, taaltips, Persbericht, publireportage, Magelaan, Succes op het web, Help, mijn website heeft inhoud nodig!, Corelio, communicatiestijl, Toerisme Oudenaarde, Oudenaarde Troef!, Davidsfonds - Omtrent, Randeevoe

Tags

inhoud, persconferentie, content, energie, Gent, Slovenië, toerisme, zoekwoorden, copywriting, sport, journalisten, geneeskunde, berenman, unizo, persbericht, opleiding, retail, Voka, Batibouw, Oost-Vlaanderen, nieuws, provincie, Wallonië, letters, Vlaanderen, b&b, reportage, Hinssen, blogs, seo, moderne spreekwoorden, spelfouten, ondernemen, televisie, IT, media, cloud, Fiertel, kinderen, netwerk, websites, koffie

Laatste reacties

Ann Lepez reageerde op
Wateroverlast
de Mondanges reageerde op
Weg van de Romeinen
john verstraeten reageerde op
Mag ik bij Eric op het land gaan?

recente Tweets

"Wat je offline doet, trek je online door" #workshop #sales @newance_be @KLA_4

"Een website maakt deel uit van een totaal salesverhaal" #workshop @newance_be @KLA_4

RSS feed