KLA-4
de juiste toets
copywriting op maat

Freelance copywriter Koen Lauwereyns zit aan het klavier van Schrijfbedrijf KLA-4. Als schrijver maar vaak ook als bedenker van webcontent, contentmanager, interviewer, journalist of ghostwriter.

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

Kla-4

Blog

Donderdag 26 april 2012

De 32 km van Ronse

glennelet201217.jpg

Er zijn heel veel redenen waarom het pas verkozen bestuur van NV-A Ronse het oneens is. De prijzen van het vastgoed in Ronse is daar één van. Nadat de FOD Economie vorige week zwart op wit had aangetoond dat onze stad nog steeds de goedkoopste van Vlaanderen is, werd al meteen duidelijk dat de oprichting van een onderafdeling aan de Klijpe een kwestie van weken is. Wim Vandevelde en ondervoorzitter Lieven Dhaeze laten immers geen kans onbenut om hun ongenoegen kenbaar te maken. “Aan de Klijpe willen we onder geen enkel beding geassocieerd worden met het adjectief ’goedkoop’”, klonk het dinsdag na de lezing van professor Hendrik Vuye. “Als we toegeven dat we goedkoop zijn, beschouwen ze dat in Brussel voor je het weet als een argument om de Zandstraat toch nog te verbreden en de N60 via de Berchemsesteenweg in onze achtertuin te storten. En waar staan we dan als Vlaanderen binnenkort onafhankelijk wordt? Dan dreigt de smalle strook tussen de Karnemelkbeekstraat en de N60 een soort vluchtelingenkamp voor Waalse illegalen te worden! Kijk naar wat er aan de grens met Syrië en Turkije gebeurt. Wij hebben geen goesting om een nieuw Koerdistan te worden hé!”

 

Vice-secretaris Frederik Vandenbossche had zich aan de vriend van Bart De Wever voorgesteld als een sociaalvoelend persoon die voor Ronse geen tandje maar een volledig tandwiel wil bijsteken. Zijn vernieuwend woordgebruik, doet alvast het beste verhopen. Eindelijk een politicus die in zijn beeldspraak niet meteen naar voetbaljargon grijpt. Hij maakte bij een goed glas bubbels duidelijk dat de visie van de klijpeconnectie op de Ronsische realiteit hoe dan ook niet de zijne is. Volgens Frederik zijn de spotprijzen de voorwaarde voor de relance van de stad. “Goedkoop is de enige manier om alle Ronsenaars van de heropleving te laten profiteren”, zei hij. Zijn woorden klonken bij David Vandekerkhove als Evangelie in de oren. Als stuwende kracht van wijkcentrum ’t Wijkske in de Scheldekouter weet de junior van het gezelschap immers als geen andere dat ‘goedkoop’ voor sommige mensen hier de enige manier is om te kunnen overleven. Penningmeester Nils Deschrijver kon een kleine glimlach echter niet wegsteken toen hij zijn jonge vriend een pleidooi over kansarmoede en basisdemocratie hoorde opzetten. “Ach geef het maar gewoon toe, David,” zei de jurist, “je bent nog student. Een student Economie dan nog! En als student is ‘goedkoop’ gewoon de meest efficiënte manier om de week rond te komen.”

 

Als vriend van Bart De Wever was professor Vuye de voorbije weken getuige geweest van heel wat surrealistische discussies. Hij had gehoopt dat hij in zijn geboortestad  een beetje rust zou vinden. Het gekibbel van de nieuwbakken Vlaamsgezinde politici begon bijgevolg danig op zijn zenuwen te werken. En hoewel Paul Carteus de gang van zaken aanvankelijk wel oké vond, achtte hij het als président-fondateur uiteindelijk toch zijn taak om te proberen de gemoederen wat te bedaren. Om zijn neutraliteit niet in gevaar te brengen stuurde hij zijn secretaris Tijl Rommelaere naar de frontlinie om de lont uit het kruitvat te halen. Als notoir lid van de Vlaamse Vredesbeweging slaagde Tijl er in geen tijd in om de gemoederen te bedaren zodat het gesprek terug beschaafd werd en er weer luchtiger thema’s konden aangesneden worden.

 

“Wie gaat er de Fiertel doen?” vroeg Wim opgewekt, want eens de meimaand nadert, begint het bij een schrijndrager danig te kriebelen. “Ik, uiteraard!”, riep Paul, in een poging om de herwonnen feestvreugde te bestendigen. “Naar het voorbeeld van onze grote gouwleider Bart denk ik er zelfs aan om dit jaar de 32km te lopen. Ik heb nog een week of zes om eerst wat af te vallen. Als je ziet wat voor media-aandacht Bart daarmee heeft geoogst, is dat ongetwijfeld een positieve manier om ons als opkomende partij in de picture te werken.”

- “In de schrijnwerpers”, riep Tijl. “We zijn in Vlaanderen en in Vlaanderen spreken we geen Engels.”

-  “Maar we zijn taalhoffelijk”, verduidelijkte David, meesurfend op de joligheid.

- “Zolang Engelsen maar niet denken dat we ze faciliteiten gaan geven”, voegde Sales Manager Frederik eraan toe.

- “ALS IK VOORZITTER VAN HET FIERTELCOMITEIT ZOU ZIJN, DAN WORDT ER ACHTER HET SCHRIJN NIET GELOPEN”, onderbrak Vandevelde.

 

Vervolgens werd de receptie vroegtijdig stopgezet en besloot professor Vuye definitief te emigreren naar Charleroi.

 

Louis-Philippe

 

Hier vind je de cartoons van Glenn Elet die onder andere in Passe-Partout verschijnen.

 

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

 

Categorie: Ronse, Column, Passe-Partout, Laissez-Passer

Geef een reactie!


Stop het persen

Ik verdien mijn brood als schrijver/schrapper. Soms zijn mijn teksten bedoeld voor een beperkt publiek en dan heb jij er misschien geen zaken mee of wil ik je er niet mee lastigvallen. Het kan echter ook dat het precies de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen ze te lezen krijgen en dan publiceer ik ze meteen ook op deze blog.

Dit is echter ook de plek waar ik mijn eigen opdrachtgever kan zijn of waar een paar berichten uit de buitenwereld de kop boven water proberen te houden. Om daarna  onhoudbaar naar de bodem te zinken.

Blogcategorieën

Media, Placier, Ronse, seo, social media, Verhaal, Vlaamse Ardennen, Kunst, Interview, Column, copywriting, creativiteit, Wetenschap, Koffie en Croissant, Passe-Partout, Laissez-Passer, Mediaplanet, Universiteit Gent, Toerisme Vlaamse Ardennen, taaltips, Persbericht, publireportage, Magelaan, Succes op het web, Help, mijn website heeft inhoud nodig!, Corelio, communicatiestijl, Toerisme Oudenaarde, Oudenaarde Troef!, Davidsfonds - Omtrent, Randeevoe

Tags

inhoud, persconferentie, content, energie, Gent, Slovenië, toerisme, zoekwoorden, copywriting, sport, journalisten, geneeskunde, berenman, unizo, persbericht, opleiding, retail, Voka, Batibouw, Oost-Vlaanderen, nieuws, provincie, Wallonië, letters, Vlaanderen, b&b, reportage, Hinssen, blogs, seo, moderne spreekwoorden, spelfouten, ondernemen, televisie, IT, media, cloud, Fiertel, kinderen, netwerk, websites, koffie

Laatste reacties

Ann Lepez reageerde op
Wateroverlast
de Mondanges reageerde op
Weg van de Romeinen
john verstraeten reageerde op
Mag ik bij Eric op het land gaan?

recente Tweets

@PieterCappelle Volgens mij kan je die knopkes van plek veranderen.

Wat gebeurt er #vrtjournaal ?

RSS feed