KLA-4
de juiste toets
copywriting op maat

Freelance copywriter Koen Lauwereyns zit aan het klavier van Schrijfbedrijf KLA-4. Als schrijver maar vaak ook als bedenker van webcontent, contentmanager, interviewer, journalist of ghostwriter.

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

Kla-4

Blog

Donderdag 19 april 2012

Maximum één kubieke meter

glennelet201216.jpg

Sinds begin januari neemt de vuilkar niet langer maandelijks maar om de veertien dagen ons oud papier mee. Daarmee bewijst ons lokaal bestuur, zetelend in de Intergemeentelijke Vereniging voor Verwijdering van Huishoudelijke Afvalstoffen Vlaamse Ardennen, dat het zich niet laat paralyseren door de komende gemeenteraadsverkiezingen maar wel degelijk nog beslissingen durft te nemen die ons in het leven van alledag vooruit helpen. In het licht van de komende kiesstrijd is het opdrijven van de afhaalronde misschien wel de beste beslissing ooit!

 

Je hebt natuurlijk altijd Ronsenaars die ook daarover chicaneren en betreuren dat er per beurt een beperking van één kubieke meter is vastgelegd.  Ik ben er echter van overtuigd dat de postulanten voor de nieuwe gemeenteraad intussen ook wel zullen weten dat de intermenselijke communicatie zich vandaag grotendeels op het internet afspeelt. Ze zullen ons bijgevolg hoofdzakelijk van hun goede bedoelingen proberen te overtuigen via de sociale media. Je zal zien, we gaan de komende zes maanden sneller de Wijnstraat weer vol krijgen dan een papierbak van een kubieke meter.

 

Akkoord, nog niet iedereen is doordrongen van de digitale gedachte. Vorige week kregen we een papieren folder in de bus van Groen. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat  de publicatie, net als de boodschap van Wouter Stockman zelf trouwens, volledig gerecycleerd was. We moeten vooral onthouden dat Wouter tegen 2018 een nieuwe Tavi-revue gaat schrijven en dat Groen meer blauw op straat wil. Ik meen mij ook te herinneren dat de NV-A ons onlangs al aanschreef. Daarvan is vooral blijven hangen dat de partij, die straks voor het eerst naar onze gunsten zal dingen, vindt dat de coalitie de voorbije zes jaar puik werk heeft geleverd. Ik neem bijgevolg aan dat het bij die ene folder zal blijven. En dan hebben we natuurlijk nog de hardleerse Erich Tack die ons, verkiezingen of niet, het jaar door blijft pesten met van die zwartgele AUFMACHEN-SCHNELL-schreeuwblaadjes. Het aantal extreemrechtse slogans is echter te beperkt om een veertiendaagse ophaalronde te kunnen verantwoorden, laat staan dat er gevaar is dat we ons afvalquotum gaan overschrijden.

 

Het zou getuigen van respect voor de vuilnisman en van burgerzin mochten de politieke partijen ons het komende halfjaar alleen aanschrijven als ze menen iets zinvols te moeten melden. Dat hoeven voor mij helemaal geen beloftes te zijn of stoere taal. Twijfels mogen ook. Die voeden een debat. Of pogingen om uit te leggen waarom procedures zo lang moeten duren. Hoe het in godsnaam mogelijk is bijvoorbeeld dat niemand vandaag lijkt te weten waar die N60 moet komen. Terwijl er de voorbije vijftig jaar al genoeg studieverslagen zijn geschreven om een viaduct van Nukerke tot in Frasnes mee te bouwen. Ik wacht op de eerste mededeling van een bestuurder die durft toegeven dat hij het allemaal een beetje overschat heeft maar die door het bos (met kleine waardevolle natuurelementen) de weg toch al ziet liggen. Veel beter dan valse hoop. Of een teken van leven van Nedia, onze oorverdovend stille schepen van Emancipatie en Interculturaliteit. Hoe kan je zo mooi zijn en toch van zo weinig passie getuigen om op 1001 manieren de dialoog op gang te brengen? Doen baby, desnoods met ware doodsverachting! We hebben teveel berekening gezien.  Er zijn te veel advocaten die desnoods voor een meervoudig moordenaar de vrijspaak durven vragen.

 

Ik wil onze politieke partijen zelfs vergeven dat ze ecologisch op te grote voet leven om mij uit te leggen hoe ze de onderwijsvlucht willen aanpakken. Hoe willen ze voorkomen dat de komende zes jaar nog meer puberende Ronsenaartjes de acne-express naar Oudenaarde, Brakel of Doornik zullen nemen? Wat gaan ze doen aan de differentiatie van ons onderwijslandschap? Onze kinderen gaan toch niet allemaal coureur moeten worden, neem ik aan. Tweeverdieners aantrekken is goed, maar talent houden, is beter en efficiënter.

 

Het zou ook van moed getuigen als de toekomstige mandatarissen in hun visieteksten geen gedachtestreepjes zouden gebruiken, om te melden dat ze nog niet geboren waren toen het hier fout begon te lopen. Of dat het domweg de ander zijn fout is. Dat zijn argumenten als klein gevaarlijk afval. En je moet geen Agnes Van Crombrugge heten om te weten dat je dit niet bij het oud papier mag zetten.

 

Nelly

 

Hier vind je de cartoons van Glenn Elet die onder andere in Passe-Partout verschijnen.

 

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

 

Categorie: Ronse, Column, Passe-Partout, Laissez-Passer

Geef een reactie!


Stop het persen

Ik verdien mijn brood als schrijver/schrapper. Soms zijn mijn teksten bedoeld voor een beperkt publiek en dan heb jij er misschien geen zaken mee of wil ik je er niet mee lastigvallen. Het kan echter ook dat het precies de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen ze te lezen krijgen en dan publiceer ik ze meteen ook op deze blog.

Dit is echter ook de plek waar ik mijn eigen opdrachtgever kan zijn of waar een paar berichten uit de buitenwereld de kop boven water proberen te houden. Om daarna  onhoudbaar naar de bodem te zinken.

Blogcategorieën

Media, Placier, Ronse, seo, social media, Verhaal, Vlaamse Ardennen, Kunst, Interview, Column, copywriting, creativiteit, Wetenschap, Koffie en Croissant, Passe-Partout, Laissez-Passer, Mediaplanet, Universiteit Gent, Toerisme Vlaamse Ardennen, taaltips, Persbericht, publireportage, Magelaan, Succes op het web, Help, mijn website heeft inhoud nodig!, Corelio, communicatiestijl, Toerisme Oudenaarde, Oudenaarde Troef!, Davidsfonds - Omtrent, Randeevoe

Tags

inhoud, persconferentie, content, energie, Gent, Slovenië, toerisme, zoekwoorden, copywriting, sport, journalisten, geneeskunde, berenman, unizo, persbericht, opleiding, retail, Voka, Batibouw, Oost-Vlaanderen, nieuws, provincie, Wallonië, letters, Vlaanderen, b&b, reportage, Hinssen, blogs, seo, moderne spreekwoorden, spelfouten, ondernemen, televisie, IT, media, cloud, Fiertel, kinderen, netwerk, websites, koffie

Laatste reacties

Ann Lepez reageerde op
Wateroverlast
de Mondanges reageerde op
Weg van de Romeinen
john verstraeten reageerde op
Mag ik bij Eric op het land gaan?

recente Tweets

"Wat je offline doet, trek je online door" #workshop #sales @newance_be @KLA_4

"Een website maakt deel uit van een totaal salesverhaal" #workshop @newance_be @KLA_4

RSS feed