KLA-4
de juiste toets
copywriting op maat

Freelance copywriter Koen Lauwereyns zit aan het klavier van Schrijfbedrijf KLA-4. Als schrijver maar vaak ook als bedenker van webcontent, contentmanager, interviewer, journalist of ghostwriter.

Mis geen letter van Schrijfbedrijf KLA-4 dankzij Facebook en Twitter.

Kla-4

Blog

Donderdag 20 oktober 2011

Meer blauw op straat

Op het eerste gezicht mocht het een raadsel zijn waarom de gemeenteraad uitgerekend een inwoner uit Veldegem had voorgedragen als nieuwe politiechef van Ronse. De laatste misdaad die in de statistieken van de West-Vlaamse gemeente staat genoteerd, dateert van april 2009. Toen werd daar een tomatenboer gemolesteerd die op weg was naar de Roeselaarse markt met … primeurframbozen. De dader bleek een jaloerse tuinder uit het Limburgse Mopertinge. De man pikte het niet dat hij al jaren de eerste frambozen van het seizoen had mogen leveren terwijl hij nu door een omgeschoolde tomatenboer uit fucking Veldegem de loef werd afgestoken.

 

Zelfs Christiane Modde, die aangaande marktaangelegenheden van niemand lessen te krijgen heeft en als Vlaams Belangster evenzeer beslagen is in de criminaliteit, vond dat een beetje een pover argument om een streekeigen kandidaat als Jean-Luc Devemie te dumpen. Eigen volk eerst, oordeelde ze. De naam van de allochtoon vond ze bovendien een provocatie. “Patrick Boel,” riep ze, terwijl ze ’s mans naam als een veel te jonge wijn in haar mond liet ronddraaien, “ik ken niemand die Patrick heet.” Het was een beetje gênant dat haar eigen gouwleider Eric Tack er haar moest attent op maken dat in hun fractie een raadslid zat met dezelfde voornaam. “Tiens,” repliceerde Christiane, “wat vertel je me nu? Zit die vent hier al lang?”

 

Patrick vond het de moeite niet om daar boel over te maken. “Het beste wapen van de politieman is zijn diplomatie”, had hij burgemeester Dupont op het mondeling examen geantwoord. En toen Luc hem vroeg hoe hij de rel met Modde dan wel wou oplossen, repliceerde hij dat hij haar bij de eerste de beste gelegenheid zou vertellen dat zijn bomma in Ronse werd geboren en dat zijn overgrootvader eigenlijk de agent is die op alle zwart-wit postkaarten van onze geliefde stad op de Rooseveltplaats het verkeer staat te regelen. Man, dat heeft indruk gemaakt!

 

De nieuwe commissaris wist dus dat hij zichzelf zou moeten bewijzen eenmaal hij in de Politieke Gevangenenstraat zijn intrek zou nemen. Toen hij vorige maandag het RTT-gebouw binnen reed, was hij zodanig gerust in zijn strategie dat hij op ontspannen wijze ‘Sag mir wo die Blumen sind’ floot, een anti-oorlogsdeuntje dat niets over zijn gemoedstoestand verborgen liet. De dagen ervoor had hij het geval Ronse nauwkeurig bestudeerd. Vorige week was er nog massaal straatprotest geweest dat uitmondde in nachtlawaai op de Kleine Markt. De stad werd al 500 jaar - of 700 jaar, dat kon hij uit het dossier niet zo goed afleiden - geterroriseerd door een bende boogschieters die laatst ook nog eens het stadhuis waren komen bezetten. En er braken de jongste weken steevast gevechten uit tussen opgehitste jongeren van de Open VLD en de splinterbeweging GB-IC. Naar het schijnt zou de leider van die laatsten een coup willen plegen en notoire VLD’ers willen terugdringen naar de vierde of de vijfde plaats van de lijst. Maar die willen dan weer niet wijken omdat ze van oordeel zijn dat er onder hen een redder is geboren. Een Gabriel.

 

“Mannen,” sprak Patrick zijn troepen kordaat toe, “het is duidelijk dat er in de gegeven omstandigheden met de harde hand zal moeten opgetreden worden. Je mag nog zo luid staan schreeuwen dat Ronse geweldig is, een imago dwing je niet af met een paar lovende artikels in de Knack of den Belleman. Een imago moet je verdienen. Vandaar dat we in afwachting van de resultaten van de grootschalige bevraging van de bevolking een duidelijk signaal moeten geven. Er moet meteen meer blauw op straat. Daarom stel ik voor dat gij, Rudy, naar de Plaas gaat om ook daar een emmer blauwe verf in de fontein te gieten. Annie, gij doet de waterput naast de Crypte en gij Jonathan neemt de obelisk op de Markt. Ingerukt!”

 

Alexander

Laten we vriendschap sluiten op Facebook of volg Schrijfbedrijf KLA-4 op Twitter.

Categorie: Ronse, Column, copywriting, Passe-Partout, Laissez-Passer

Geef een reactie!


Stop het persen

Ik verdien mijn brood als schrijver/schrapper. Soms zijn mijn teksten bedoeld voor een beperkt publiek en dan heb jij er misschien geen zaken mee of wil ik je er niet mee lastigvallen. Het kan echter ook dat het precies de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen ze te lezen krijgen en dan publiceer ik ze meteen ook op deze blog.

Dit is echter ook de plek waar ik mijn eigen opdrachtgever kan zijn of waar een paar berichten uit de buitenwereld de kop boven water proberen te houden. Om daarna  onhoudbaar naar de bodem te zinken.

Blogcategorieën

Media, Placier, Ronse, seo, social media, Verhaal, Vlaamse Ardennen, Kunst, Interview, Column, copywriting, creativiteit, Wetenschap, Koffie en Croissant, Passe-Partout, Laissez-Passer, Mediaplanet, Universiteit Gent, Toerisme Vlaamse Ardennen, taaltips, Persbericht, publireportage, Magelaan, Succes op het web, Help, mijn website heeft inhoud nodig!, Corelio, communicatiestijl, Toerisme Oudenaarde, Oudenaarde Troef!, Davidsfonds - Omtrent, Randeevoe

Tags

inhoud, persconferentie, content, energie, Gent, Slovenië, toerisme, zoekwoorden, copywriting, sport, journalisten, geneeskunde, berenman, unizo, persbericht, opleiding, retail, Voka, Batibouw, Oost-Vlaanderen, nieuws, provincie, Wallonië, letters, Vlaanderen, b&b, reportage, Hinssen, blogs, seo, moderne spreekwoorden, spelfouten, ondernemen, televisie, IT, media, cloud, Fiertel, kinderen, netwerk, websites, koffie

Laatste reacties

Ann Lepez reageerde op
Wateroverlast
de Mondanges reageerde op
Weg van de Romeinen
john verstraeten reageerde op
Mag ik bij Eric op het land gaan?

recente Tweets

"Wat je offline doet, trek je online door" #workshop #sales @newance_be @KLA_4

"Een website maakt deel uit van een totaal salesverhaal" #workshop @newance_be @KLA_4

RSS feed