Schrijf je getallen of letters?

Geschreven door Koen Lauwereyns 12 03 2015 Schrijftips, Copywriting, copywriter

Getallen zijn rare vogels in de wereld van de letters. Er zijn niet echt regels die ons duidelijk maken hoe ze geschreven moeten worden. We kunnen natuurlijk wel iets afspreken: onder de twintig en als het ronde getallen zijn, schrijven we getallen voluit, in letters dus. De andere getallen schrijven we in cijfers. Dus: twee, twaalf, achttien, zevenhonderd, duizend en miljoen maar 21, 64, 103 en 1.356.012. 

Goed gemeten

Eenmaal we de kaap van het miljoen of het miljard hebben gerond, zijn combinaties van cijfers en woorden mogelijk. Zo zijn we met 11 miljoen Belgen. Als het gaat over gemeten gegevens kennen schrijvers hun meerdere in de wetenschappers en laten we de letters achterwege. Je reed bijgevolg met 80 km/u en werd geflitst. Je weegt 90 kg en het is 11 graden buiten. Je verjaardag vier je op 11 november in de Beverstraat 400. 

Geen gerommel

In sommige zinnen of alinea’s zou je op basis van vorige afspraken bijgevolg getallen in cijfers en andere in letters moeten schrijven. En dat zou een rommeltje worden. In die gevallen schrijven we alle getallen dus bij voorkeur in cijfers. Dus: ‘Van de 41 jongens waren er binnen het jaar 30 getrouwd’. Waarvoor dertien keer hoera! 

Benieuwd hoe ik je met je copywriting en marketing kan helpen?
Contacteer mij

Vond je dit artikel interessant?

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Koen slaagt er als copywriter in om zich zodanig in te werken dat zijn schrijfstijl één wordt met de sfeer die onze klanten willen uitstralen.