Grote en kleine helden vieren 25 jaar Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen

Geschreven door Koen Lauwereyns 14 06 2017 Actueel , Toerisme

Als je op 8 juli in het Kluisbos een motor hoort snorren dan, hoef je niet per se het ergste te vrezen. Een hele dag lang knettert het in en om het recreatieoord Kluisbos van de energie om de 25ste verjaardag van het Regionaal Landschap te vieren … en in één adem ook centen op te halen voor Streekmotor 23.

Het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen engageert zich al 25 jaar om de natuurlijke troeven van de Vlaamse Ardennen te beschermen. In een voortdurende dialoog met bewoners, de overheid en bezoekers worden projecten opgezet die de duurzame ontwikkeling van de streek bevorderen. Het gaat bijvoorbeeld over natuurbehoud, landschapsherstel en erfgoed maar ook over natuurrecreatie of de aanleg van woon-, speel- en schoolgroen.

Voor heel de familie

In de voorbije kwarteeuw dikte de activiteitenlijst van het RLVA almaar aan en dat verdient een stevig feestje. Tijdens de familiedag ‘De Vlaamse Ardennen dagen je uit’ kan je op 8 juli met heel de familie deelnemen aan een gratis programma. De activiteiten staan in het teken van de 5 natuurelementen.

Vanaf 11 uur worden je overlevingstechnieken op de proef gesteld terwijl je de 5 elementen vuur, water, aarde, wind en hout probeert te temmen. Wie daarin slaagt, mag zich voor eeuwig een ‘Kleine held van de Vlaamse Ardennen’ noemen.

Wie rustiger wil vieren maar daarom niet minder avontuurlijk, mag zeker de vertelwandeling niet missen. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er workshops geprogrammeerd en de allerkleinsten kunnen zich amuseren op het speelpleintje, op het springkasteel en aan de grimestand.

Voor grote avonturiers

Teamkracht, avontuur, uitdaging en oriëntatie staan centraal tijdens Teamchallenge23, een programma op maat van vrienden- of collegateams, die hun samenwerking op de proef willen stellen. Teams van 4 deelnemers strijden vanaf 9 uur in en rond het Kluisbos voor de titel ‘Helden van de Vlaamse Ardennen’.

Deelnemen aan de Teamchallenge23 kost 75 euro per persoon. Daarvoor mag je ‘s middags ook aanschuiven voor de broodjeslunch en ‘s avonds voor de barbecue. De opbrengst gaat naar de projecten van Streekmotor23.

Streekmotor23

Streekmotor23 is een streekfonds dat in 23 gemeenten van de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek lokale initiatieven steunt die op zoek zijn naar nieuwe of verbeterde oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De werkingsmiddelen worden verzameld door particulieren en lokale ondernemingen.

Het volledige programma van de Teamchallenge23 & Avontuurlijke familiedag vind je hier.

 

Vond je dit artikel interessant?

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

KLA-4 Communicatie denkt out-of-the-box en heeft het schrijfmétier in de vingers, dat voel je!