Cofely Fabricom valt in de prijzen op het Corporate Video Festival

De animatievideo voor nieuwe Cofely Fabricom-medewerkers kadert in de ‘Veiligheid is geen cinema’-campagne die twee jaar geleden werd gelanceerd. De campagne maakt inhoudelijk werk van een reële gedragsverandering. Met de uitzendpartners werd een veiligheidscharter ondertekend, medewerkers krijgen naast de gebruikelijke opleidingen regelmatig een ludiek bedrijfstheater voorgeschoteld en recent werden 4 ‘Safety Oscar Awards’ uitgereikt aan teams die werk maken van een veiligere werkplek.

Werken aan gedragsverandering

Het filmpje dat nu in de prijzen valt op het Corporate Video Festival legt de link tussen de manier waarop medewerkers thuis en op het werk omgaan met veiligheid, milieu en kwaliteit. Die twee werelden kan je immers niet loskoppelen. Wie thuis zorgt dat kinderen veilig spelen of het milieu respecteren, zal dat automatisch ook op het werk doen. Op voorwaarde dat je hen hiermee confronteert en de boodschap blijft herhalen. Want daar gaat bewustzijn en gedragsverandering over. De positieve en humoristische benadering – weg met het  belerende vingertje! – moet van HSEQ een sexy en plezant thema maken.

KLA-4 Communicatie schreef voor dit filmpje de verhaallijn uit en zette DoubleDouble aan het werk voor de animatie. De Belgische Vereniging voor Interne Communicatie (BViC) en l’Association Belge de la Communication Interne (ABCi) bekroonde de video in de categorie Beste Interne Communicatiefilm. 

 

Proficiat Cofely!

Vond je dit artikel interessant?

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Koen denkt mee, leeft zich in, structureert de informatie en gebruikt een verhelderende schrijfstijl die geen extra vragen oproept.